Tromsø kirkelige fellesråd > Kirkelige handlinger > Dåp

Hvordan registrere ønske om dåp

Dåpene i Tromsø gjennomføres i utgangspunktet som planlagt, men vi følger de nasjonale korona-retningslinjene ang. det maksimale antallet gjester som kan være til stede.  Ved spørsmål er det mulig å ta kontakt med Tromsø kirkekontor på telefon: 776 05 090 (man.-fre., kl. 9-14).


Dåp er for alle - i alle aldre

Ta kontakt for mer informasjon om hvor enkelt det er å melde seg opp til dåp. Telefon 776 05 090 eller post@kirken.tromso.no.

Husk drop-in-dåp den 20. juni 2020 fra kl. 09:00-11:45 og 16:00-18:00 i Tromsø domkirke. Ta med to faddere og kom, så gjør vi alt unna på kort tid. Vi byr også på kaffe og kaker.

Ønsker dere dåp i forbindelse med en gudstjeneste i en av våre kirker i Tromsø, så kan dere bruke skjemaet nederst på denne siden. Denne elektroniske dåpspåmeldingen anbefales da det til tider er vanskelig å komme igjennom på vår telefon.

Det kan være lurt å ordne/finne fram en del opplysninger på forhånd: fullt navn og personnummer til dåpsbarnet og mor og far (dersom farskap er meldt/skal meldes) samt fullt navn til fadderne. Det er IKKE nødvendig å oppgi faddernes fødselsdato, telefonnummer eller nøyaktig adresse.

For faddere gjelder at det må være minst to (som også er til stede under dåpen). Som maksimum antall faddere anbefaler vi seks. Alle faddere må være minst 15 år gamle (eller ha begynt med konfirmantundervisning), og de må være medlem, enten av Den norske kirke eller av et annet kristent trossamfunn som ikke forkaster barnedåp. Eventuelle spørsmål ang. faddere avklares i dåpssamtalen med presten.

Kontaktskjema dåp