Konfirmasjon i kirka


Hvert år er det i underkant av 500 tenåringer som velger å konfirmere seg i Tromsø. I løpet av året får du lære om den kristne tro, hvilken betydning den har for samfunnet vi lever i, kirken vår og for oss selv. 

Ordet konfirmasjon kommer av det latinske verbet confirmare, som betyr å styrke, bekrefte, stadfeste eller «å gjøre sterk». Konfirmasjon er en gammel tradisjon for å markere overgangen fra barn til voksen. Den norske kirkes ordning for konfirmasjon er i dag en forbønnshandling med bekreftelse av Guds løfter ved dåpen.

Dåp og konfirmasjon hører sammen
For å bli konfirmert må man være døpt. Dersom du ikke er døpt kan du likevel delta i konfirmantforberedelsene. Hvert år er det noen som velger å bli døpt i løpet av konfirmasjonstiden. Du kan velge om du vil bli døpt alene eller sammen med andre konfirmanter. Utover dette stilles det ingen krav til deg som konfirmant, annet enn at du prioriterer å delta på samlingene, og er motivert for dette! Det gis også et tilbud som er spesielt tilrettelagt for ungdommer med spesielle behov.

Elektronisk påmelding
Når tiden nærmer seg for påmelding til konfirmasjon vil hver enkelt menighet legge ut informasjon om dette. Påmeldingen er elektronisk via et skjema her på nettsiden. Du finner påmelding og relevant informasjon ved å klikke deg inn på den enkelte menighets konfirmasjonssider eller ved å ta direkte kontakt. 

Her finner du konfirmasjonssider og kontaktinfo til rett person: SLIK BLIR KONFIRMASJONSÅRET 22/23 i TROMSØ

 

Ved å klikke på lenken under, får du en oversikt over alle menighetene:

 

Født i 2008? Slik blir konfirmantåret 2022/23

Har du en kommende konfirmant i huset? Her finner du det du trenger å vite om påmelding og gjennomføring!

Les mer

Ti gode grunner til konfirmasjon i kirka

Her er ti gode grunner konfirmanter oppgir når de velger kirkelig konfirmasjon.

Les mer

Kan jeg konfirmere meg i en annen menighet?

Hvis det av ulike årsaker skulle være et ønske om å konfirmere seg i en annen menighet, hva gjør man da?

Les mer

Tema: Bibelen

Hvor viktig kan egentlig en bok være? Bibelen forteller oss om hvem Gud er - og hvem vi er. TA QUIZ!

Les mer