Se utstillingen Verdens Rom i domkirken!


Fram til 3. desember vises en helt spesiell utstilling i Tromsø domkirke.

to kvinnelige kunstnerne sammen med mannlig hjelper

Bilde: De to kunstnerne, Marit Landsend og Jenny-Marie Johnsen, her sammen med en god hjelper: Leif Harder-Falck. Foto: TIK/Fredrick Ochieng.

To Tromsø-kunstnere, Jenny-Marie Johnsen og Marit Ellisiv Landsend, stiller ut i Tromsø domkirke under den felles tittelen Verdens Rom. Utstillingen er tilgjengelig når kirken er åpen, dvs. tirsdag og fredag mellom kl. 12 og 16. Og selvsagt kan den også sees i forbindelse med gudstjenester (hver søndag kl. 11) og andre arrangementer i kirkerommet.
 

Mange ville ta utstillingen i øyesyn da den ble åpnet under Tromsø internasjonale kirkefestival. Her en besøkende foran noen av Jenny-Marie Johnsens bilder. Foto: TIK/Fredrick Ochieng.

Jenny-Marie Johnsen er utdannet maler, men arbeider nå med fotografier. Hun finner sin billedverden i det ytre rom. Hun fotograferer blant annet planeter i verdensrommet, og bearbeider fotografiene kunstnerisk.
 

Lammet står i sentrum i Marit Ellisiv Landsends fotografier. Også en skulptur hun selv har formet og brent, inngår i utstillingen. Foto: TIK/Fredrick Ochieng

Marit Ellisiv Landsend lar et sårbart lite lam finne sitt rom i en ofte truende verden. Vi kjenner henne som keramiker, men på veggene finner vi nå fotografier hun har tatt av det sårbare lille lammet – på gravlunden, utenfor fengselet og andre steder i Tromsø.
 

Sigmund Nesset ved utstillingsåpningen. Foto: TIK/Fredrick Ochieng.

Sigmund Nesset har lagt til rette for utstillingen på vegne av Tromsø kirkeakademi. Han har også skrevet teksten til katalogen. Det er gratis adgang. Velkommen!

Tilbake