Starter gospelkor i Tromsø


Går du med en sangfugl i magen og er mellom 14 og 19 år, har du nå sjansen til å bli med i et nyoppstarta Tromsø gospelkor.  – En mulighet til å utfolde seg musikalsk, sier korleder Rebecca Hamnes Johansen.

Portrett av Rebecca som synger foran mikrofon

Gospelkoret skal øve i Tromsø domkirke, og har plass til alle som ønsker seg et par timer i uka med både norsk og amerikansk gospel, sangglede og fellesskap.

- Både nybegynnere og viderekomne er velkommen i koret, sier Rebecca, som er utdannet i musikkproduksjon fra Ansgar høgskole og har erfaring med korledelse fra tidligere. Hun er også utøvende musiker, og avsluttet nylig årets juleturné med far Jardar Johansen og søster Sunniva Hamnes Eid.

Åpent for alle
Finansiering og initiativ kommer fra Domkirken og Elverhøy menighet, med sokneprestene May Line Angell og Hans Erik Schjøth i spissen. Hans Erik tror et slikt tilbud er etterlengtet: - Det er en glede å endelig kunne bidra med noe så spenstig som et gospelkor, til både ungdommer som vil delta og til musikklivet i byen generelt, sier han og påpeker at man kan bli med uansett livssyn. – Dette er et tilbud til alle. Her kan man utfolde seg musikalsk og lære noe nytt. Og så blir det selvsagt anledning til å stå på en scene etter hvert! Det er det nok mange som vil synes er spennende og morsomt.

Han oppfordrer alle som har en mistanke om at de kan synge, men ikke helt har fått prøvd det ut, til å melde seg på.

Gratis å delta
Koret har oppstart i Tromsø domkirke den 16.januar kl 18, og Rebecca har allerede noen påmeldte på lista. Hun gleder seg til å lede det de har valgt å kalle for Tromsø Gospelkor. – Vi har ikke mange slike tilbud i Tromsø, jeg tror dette kan bli et veldig bra tilskudd til kulturbyen, smiler hun. – Og så er det så artig å synge gospel! Det er både trøkk og show og utrolig artig på en gang! 

Hun håper å samle en fin gjeng: – Vi skal kose oss i lag på øving, kanskje med litt å spise, og ha fine opptredener og konserter å se frem til. – Jeg håper mange har lyst til å være med, avslutter hun.

For å melde seg på kan man enten ringe Rebecca eller bare komme på øvingene som begynner 16. januar i domkirka.

Du kan også melde deg på her:

 

Tilbake