Stadig nye besøksrekorder


Tromsø domkirke har faste åpningstider to dager i uka, tirsdag og fredag fra 12 til 16. Strømmen av besøkende er sterkt økende, og tirsdag var intet unntak. Det noteres ny rekord. Igjen.

Nærbilde av manuelt telleverk med tallene 1271

Bilde: Det manuelle telleverket viser antall besøkende tirsdag 27. februar. Foto: Kseniia Lutskaya

Det er prosjektet "Åpen inkluderende domkirke" som har ansvaret for å holde den travle kirka åpen på hverdager, i alle fall så mye som det lar seg gjøre mellom andre aktiviteter som kirka også brukes til. Prosjektet har klart å sikre seg to dager i uka på fast basis, og bemannes av frivillige kirkeverter samt prosjektleder Gry Dørnberg Olsen.

- Det er en gjeng med dedikerte og dyktige frivillige som er med på å holde åpent og ta i mot besøkende på best mulig måte, forteller Olsen. - Jobben innebærer ikke bare å passe på kirka, sørge for at det er nok lys eller andre praktiske oppgaver. Det er også viktig å ta vare på de som kommer, dele et smil og et hei,  kanskje fortelle om kirkens eller byens historie, eller være et medmenneske som lytter når det trengs.

Prosjektet er toårig og realisert med søknadsmidler fra bispedømmet. Det går nå mot slutten av prosjektperioden, men Olsen håper det vil være mulig å videreføre etter prosjektslutt: - Vi har gjennom disse to årene sett hvor mye ei åpen domkirke betyr, ikke bare for besøkende fra andre deler av verden, men også for lokalbefolkningen. Folk er folk uansett hvor de kommer fra, legger hun smilende til. - Og nå har vi altså satt rekord igjen. I forrige uke passerte vi tusen besøkende på en ordinær åpningsdag, denne uka har vi foreløpig rekord med 1271 besøkende innom kirka i løpet av vår fire timer lange åpningstid! Det er fantastisk, avslutter Olsen. - Fortsettelse følger!

PS: Vil du være frivillig kirkevert? Ta kontakt med Gry på gry.olsen@kirken.tromso.no. Opplæring gis!

 

Tilbake