Pizzabursdag i domkirka!


Elverhøy og Domkirken menighet inviterer alle som fyller 12 år og som tilhører menighetene, til en feiring av kirkas bursdag. Sted: Tromsø domkirke.

Det er trosopplærerne Aksel Bjerke (Elverhøy) og Gry Dørnberg Olsen (Tromsø domkirke) som spanderer en historisk reisefortelling fra påske til pinse, med pizza og brus bak i kirkerommet etterpå:

- Vi er midt inne i ei tid med mange fridager, både Kristi Himmelfartsdag og pinse. Mange vet ikke helt hva de ulike dagene symboliserer. Vi tenkte vi like gjerne kunne invitere til et hyggelig arrangement for en av våre aldersgrupper som vi ikke møter så ofte, sier Gry.

Stor fest
Pinse er kirkens tredje store fest, etter jul og påske. Da markerer vi avslutningen på den femti dager lange festtiden etter påske.

- Det er egentlig en ganske spennende og dramatisk fortelling! Her trekker vi linjer tilbake til påsken og korsfestelsen, til fortellingen om Babels tårn, og hvordan folk begynner å forstå hverandre igjen, selv om de ikke har samme morsmål. Hvordan kunne det gå til? Og hva har det med kirkas bursdag å gjøre?

Må melde seg på
- Vi har våre metoder når vi skal fortelle en historie som denne, sier Gry og ler. - Det er bare å komme, så får du se hva som skjer. Kanskje har vi Tromsøs lengste duk som forteller en eldgammel historie? Hva tror du?

Trosopplærerne spanderer både pizza og brus i kirka. Men det er viktig at de som vil være med, melder seg på:

- Arrangementet finner sted etter skoletid mellom kl 14 og 1530, onsdag den 26. mai.  Påmeldingsfristen er den 24.mai, forteller Aksel. - Vi har plass til mange, men det er selvsagt begrensninger på grunn av korona. Så vi har bestemt oss for "først til mølla"-prinsippet, ler han. - Slike arrangementer har en tendens til å være populære, så det er bare å skynde seg!

Meld deg på til gry.olsen@kirken.tromso.no

Tilbake