Sommermusikk i Tromsø domkirke


«Cathedral Sound» er fellestittelen som domkantor Hijoo Moon har satt på sommerens ettermiddagskonserter i Tromsø domkirke.

Domkantoren har samlet sammen et knippe dyktige musikere for å gjennomføre de daglige sommerkonsertene i vakre Tromsø domkirke. Hun kan by på et variert program.

Fra kammermusikk til jazz
Vi får møte flere kjente profesjonelle musikere og sangere gjennom sommeren: - Jeg har med meg Stefan Mense på vokal, Johannes Garam Liebig fra Arktisk Filharmoni på fiolin, Eirik Hoel Sandvik spiller fløyte, Sondre Alexander Kleven på saksofon og jazzsangerinnen Merethe Mikkelsen, forteller Moon.

Det er domkantoren selv som skal traktere både orgel og piano: - Selv om det er variasjon i musikksjangre og instrumenter som brukes i konsertene, er orgelet en gjenganger, smiler hun. - Fantastisk at vi får muligheten til å løfte frem dette historisk viktige og spennende instrumentet! 

Blant konsertene finner vi blant annet orgelkonserter, arier, jazz og kammermusikk-konserter. – Vi gleder oss over å kunne presentere et såpass variert program, basert på høy kvalitet og nøye utvalgte stykker, forteller hun. - Musikken skal være lett tilgjengelig for publikum, men ikke overfladisk. Vi vil gjerne at konseptet vårt skal være unikt, og ikke noe man finner som et tilbud hos andre kirker i nærheten, smiler hun. - Målet er å skape et tilbud som supplerer, ikke konkurrerer. 

Markerer 22. juli
Den 22. juli  blir det 10 -årsmarkering og minnekonsert på det samme tidspunkt som de ordinært oppsatte konsertene: - Det blir et konsertprogram med vekt på solidaritet og omtanke for andre, forteller Moon.

En gavepakke til publikum
Sommerkonsertene har fra tidligere år ikke vært gratisarrangement. Det blir de i år, takket være tilskudd fra menighetsrådet og artister som kun tar symbolske honorar: - Jeg er veldig takknemlig for at det lot seg gjennomføre! Dette blir konserter som vil være til glede for både lokalbefolkning og tilreisende, smiler hun. - Noe som vil løfte både domkirken og kulturtilbudet i Tromsø generelt. Vi gleder oss til en sommer fylt av vakker musikk, avslutter hun.

Daglig sommerkonserter 1.-31 juli kl. 15:30. Varighet: 30 minutter. Gratis inngang.

- Alle er hjertelig velkommen!
 

Tilbake