Jazzfestival i domkirka


Flere av årets konserter i Tromsø Jazzfestival finner sted i domkirka. - Kjempefornøyd med samarbeidet sier festivalsjefen.

Foto: Tore Trondsen

Tromsø Jazzfestival er en populær sommerfestival for både lokalbefolkning og tilreisende, og har vært det siden oppstarten i 2016. I år går den av stabelen fra 12 til 15 august. Festivalsjef Sergej Hansen Schroeter er strålende fornøyd med gjennomført åpning og urfremføring i Tromsø domkirke.

- En stor suksess, smiler han og trekker frem lokalavisa som har gitt terningkast seks til konserten LYS/ČUOVGA med artistene Oddrun Lilja Jonsdottir og Sara Marielle Gaup. - Dette er vi fornøyde med!

Les saken her(abo)

Det er ikke første gang konsertgjengere kan nyte musikk fra Tromsø Jazzfestival i Tromsø domkirke. Også i fjor var det konserter i kirka.

- Det betyr mye for oss at kirka kan være en arena for formidling av musikk og kultur, sier menighetsforvalter i domkirka, Gro Therese Øvereng Lillenes. - Samarbeidet med festivalen og Sergej er godt, og vi ser frem til flere år med jazz i kirka.

Festivalsjef Sergej håper så mange som mulig får glede av festivalen: 

- Vi ønsker å skape gode konsertopplevelser, sier han. - Målet er at programmet vårt skal gjenspeile både det sterke jazzmiljøet vi har i Nord-Norge, og noe av det beste fra den nasjonale og internasjonale jazzscenen.

Jazzfestivalen har konserter spredt rundt i byen, både hos Storgata Camping, Kulturhuset og Clarion Hotel The Edge. For domkirkens del gjenstår lørdagens konsert Shine on them- Requiem, et moderne requiem av komponist Tore Johansen, samt Barnas Jazzfestival som foregår ute foran kirka på søndag. 

- Vi gleder oss, sier festivalsjefen.

Se programmet her

Tilbake