Inviterer til lørdagsåpen kirke


Nå skal domkirka tilby en møteplass for både store og små en lørdag i måneden. - Vi byr på aktiviteter for barna, noe å bite i og gjerne en prat om smått og stort, sier diakon Ellen Norbakken.

Bilde: Diakon Ellen Norbakken, menighetsforvalter Gro Lillenes og menighetspedagog Gry Dørnberg Olsen gleder seg til Domkafe-lørdager fremover.

Ellen er hovedansvarlig for det nye lavterskeltiltaket. Hun tror at det trengs et tiltak som fokuserer på at folk kan møtes for å prate, bli kjent med nye mennesker eller ta opp kontakten med gamle kjente:

- Kirka driver med omsorg og fellesskap, påpeker hun. – Men vi innser at det trengs mer enn gudstjenesten hver søndag eller de faste andaktene. Ikke misforstå - gudstjenester er viktige og det kommer flere og flere i kirka ettersom samfunnet åpnes opp igjen. Samtidig tror jeg vi trenger å invitere til aktiviteter som legger til rette for at folk kan møte folk og ta en prat. Gjerne på tvers av generasjoner.

At kirka ligger i hjertet av sentrum er ingen ulempe. – Kirka vår er et flerbrukshus, og ambisjonen vår er å gjøre den enda mer tilgjengelig, for alle og med ulike aktiviteter.. Vi har sett gode eksempler på dette fra andre menigheter der kirka har blitt et viktig og aktivt samlingssted for mange i lokalsamfunnet. Kanskje er dette starten på et varig tilbud for byens befolkning, legger hun spørrende til.  - Vi håper det. Beliggenheten og entusiasmen er det i alle fall ikke noe å si på!

Servering med baktanker
Planen er at Domkafeen, som tiltaket heter, skal holde åpent to lørdager i måneden fremover: En lørdag med aktiviteter for barn, en annen lørdag med mulighet for å lytte til korseminar i regi av Domkoret. Det er lagt planer for både i år, neste år og et stykke inn i 2023. Hele staben i domkirka, pluss flere frivillige, er med på prosjektet. Og gjengen har store planer:

- Vi byr ikke bare på aktiviteter for barn og en kaffekopp eller et glass saft i kirka, smiler hun. – Her har vi satt i gang alle involverte til å bake både kaker og boller som vi serverer til de som kommer innom.

Ellen innrømmer at hun har en baktanke med serveringstilbudet: - Vi har erfart at praten går så mye lettere over noe å bite i, smiler hun. – Det er også et viktig poeng for oss: At vi er til stede og tilgjengelige for en prat om smått og stort for de som ønsker det.

Åpningslørdagen 4 september blir det både hoppeslott, orgelmoro for barna og rebusløp i kirkeparken.

- Det er lørdag før valget, og masse folk i byen. Vi håper det kommer mange innom og benytter seg av det vi har å by på, sier Ellen, som allerede er i planlegginga av neste kafe-lørdag.

– Vi prøver å ha noe spennende på gang for både store og små barn disse lørdagene. Lesestund, hobbyaktiviteter, ansiktsmaling, tårnvandring eller andre ting. Det mangler ikke på ideer!

En oversikt over kommende domkafe-lørdager blir publisert på kirkens nettside og på Facebook.

Tilbake