Kulturnatta i Tromsø domkirke


Tromsø domkirke gir deg unike og spennende opplevelser på kulturnatta, fredag 8. oktober. Her finner du programmet!

Vi har nemlig utrolig mye bra på programmet, blant annet tårnvandringer for både barn og voksne, toccatissimo og korkonserter.

Bli med til topps i Domkirka!
Tårnet i Domkirken rommer historie av mange slag. En side som er ukjent for mange, er at Domkirken i tidligere tider har spilt en viktig rolle med tanke på brannberedskapen. Uansett så er det bra utsikt på toppen! Turen i tårnet krever varme klær, godt fottøy og rimelig kondisjon. Guidene er Gry Dørnberg Olsen og Øystein Lund.

Toccatissimo
Domkantor Hijoo Moon byr på et toccatissimo-program med glimrende musikk av Widors toccata og Bachs toccata og fuge i d-moll for to orgler på et av landets flotteste orgler!

Gjestekonsert med sangere fra Stockholms Domkyrkokör
-Vi er kjempeglade for at vi får besøk av Stockholms Domkyrkokör, sier domkantor Hijoo.  

- Det er en gylden og sjelden anledning til å høre vakker svensk kormusikk. Tidligere domkantor i Stockholms Domkyrkoförsamling Michael Waldenby dirigerer!

Tromsø domkor synger Bach
En av Bachs mest kjent kantater for kor og solister, «Wachet auf, ruft uns die Stimme» BWV 140 fra 1731 bygger på en salme av komponisten Phillip Nicolai (1599).

- Denne flotte musikken har vært populær og fremført siden 2016, forteller domkantor Hijoo. - I år skal dette verket fremføres av sangere fra Domkoret. Vi har Gro-Anita Skog, sopran, Sigmund Lahn, tenor, Stefan Mense, baryton, Johannes Garam Liebig, fiolin og Michael Waldenby som dirigerer.

Det er selvsagt vår egen domkantor Hijoo Moon på orgel.

PROGRAM:

Kl. 1700-1745    Tårnvandring for familier, barn og ungdom. Guide er Gry Dørnberg Olsen
(Påmelding: gry.olsen@kirken.tromso)

Kl. 1800-1830    Toccatissimo. Domkantor Hijoo Moon byr på Widors toccata og Bachs Toccata og fuge i d-moll

Kl. 1900-1940    Gjestekonsert. Sangere fra Stockholms domkyrkokör med dirigent Michael Waldenby

Kl. 2000-2040    Bachs kantate ”Wachet auf, ruft uns die Stimme“. Sangere fra Tromsø domkor: Gro-Anita Skog, sopran, Sigmund Lahn, tenor og Stefan Mense, baryton, Johannes Garam Liebig, fiolin og Hijoo Moon, orgel og Michael Waldenby, dirigent

Kl. 2230-2315    Tårnvandring for voksne. Guide er Øystein Lund (Påmelding: gry.olsen@kirken.tromso)
 

 Alle arrangementene er gratis.

Tilbake