Nyhetsbrev fra Tromsø domkirke 7.oktober 2021


Kjære alle sammen! Vi er allerede inne i høstmåneden oktober, bladene faller av trærne, det blir mørkt om kvelden og Norge har åpnet opp igjen! Mye har skjedd siden sist brev! 

Etter at Norge åpnet opp igjen kan vi nå samles flere også i kirka vår. Her i Tromsø har vi likevel bestemt at enn så lenge tilbyr vi både antibac og munnbind til våre besøkende, og er du syk og har feber anbefales det at du holder deg hjemme! 

Dagens avsendere er nye for dere. Sokneprest Kjell Riise er fortiden i studiepermisjon og oppholder seg i utlendighet. Vi gleder oss allerede til å få han tilbake i desember. Enn så lenge er vi takknemlige og glade for at Oddvar Tveito stiller opp og vikarierer. Han er pensjonert prest, fra Kristiansand, men med et stort hjerte for Nord-Norge! Ta godt i mot han! 

I høst har vi gjennomført Domkafe 3 ganger i kirka. Annenhver gang med fokus på barn, og annenhver gang mest for de voksne. Det har vært godt besøkt. Kanskje du har sett hoppeslottet utenfor kirka? Inne i kirka er det kaffeservering og noe å bite i. Sist lørdag var det samling rundt flanellografen hvor fortellingen om brødunderet var i fokus. Tegnebordet var også godt besøkt. Det har vært en ubetinget suksess, og vi gleder oss til fortsettelsen! 

Pusterommet og UNIK er også i gang, og Kirkens bymisjon fortsetter med sine bymisjonsmesser de onsdagene det ikke er pusterom. Det betyr at det er kveldsgudtjenester i Domkirka hver onsdag kl. 19 i høst! 

Siden sist har vår tidligere vikarierende trosopplærer Gry Dørnberg Olsen fått fast jobb i 50%. Det gleder vi oss over! 

Babysang har startet opp, og mange påmeldte møter opp hver mandag i Domkirka. Påmelding til Gry: gry.olsen@kirken.tromso.no 

Tromsø kirkelige fellesråd har fått frivilligmidler som er fordelt på menighetne. Disse skal brukes på de frivillige i en gjenåpningsfase. Vi ønsker å ta våre frivillige med ut å spise en ettermiddag i november😊 Invitasjon kommer! 

To litt spesielle søndager ligger nå foran oss: 17. oktober har vi to konfirmasjonsgudstjenester, hvor fjorårets kull endelig skal bli bedt for og feiret. 24. oktober skal biskop Olav Øygard i samarbeid med biskop Ann-Helen Fjeldstad Jusnes fra Sør-Hålogaland, biskop Herborg Finnset fra Nidaros og Samisk kirkeråd ha gudstjeneste på samisk i kirka vår. Det blir noe tilrettelegging på norsk. Alle er hjertelig velkommen! 
Oppstart av «gamle» og nye tiltak og tilbud medfører rom og behov for bidrag fra frivillige. Har du lyst til å bidra? Hva kan du tenke deg å bidra med i menigheten vår? 

For eksempel: 
- På gudstjenestene trenger vi flere medliturger 
- Vi trenger flere som kan forberede og gjennomføre kirkekaffen og ønske velkommen til gudstjeneste. 
- Vi trenger også en som kan ha et tilsyn med kjøkkenet i kirken 
- Misjons- og bistandsutvalget har ansvar bl. a. for å bidra inn i fire gudstjenester pr. år. Vi vil gjerne ha flere med! 
- Tromsø International Church, og koret der, tar gjerne i mot flere. 
- Tromsø domkor: Domkantor tar imot nye stemmer til prøvesang. 
- Domkafe – frivillige til kafedrift, kakebaking og annet arbeid i kafeåpningstiden annenhver lørdag. 

KULTURNATTA fredag 8. oktober i kirka vår 
PROGRAM: 
Kl. 1700-1745 Tårnvandring for familier, barn og ungdom. Guide er Jonny Nygård (Påmelding: gry.olsen@kirken.tromso.no) 
Kl. 1800-1830 Toccatissimo. Domkantor Hijoo Moon byr på Widors toccata og Bachs Toccata og fuge i d-moll 
Kl. 1900-1940 Gjestekonsert. Sangere fra Stockholms domkyrkokör med dirigent Michael Waldenby 
Kl. 2000-2040 Bachs kantate ”Wachet auf, ruft uns die Stimme“. Sangere fra Tromsø domkor: Gro-Anita Skog, sopran, Sigmund Lahn, tenor og Stefan Mense, baryton, Johannes Garam Liebig, fiolin og Hijoo Moon, orgel og Michael Waldenby, dirigent 
Kl. 2230-2315 Tårnvandring for voksne. Guide er Øystein Lund (Påmelding: gry.olsen@kirken.tromso.no) Alle arrangementene er gratis. 

Mozarts ufullendte mesterverk søndag 10. oktober kl. 19 
«Et av de mest fascinerende musikkverkene som finnes,» sier domkantor Hijoo Moon om Mozarts Messe i c-moll. 
Wolfgang Amadeus Mozart (1756−1791) var nygift da han begynte på sin Messe i c-moll i 1782, og skrev mange av melodiene i messen med kona Constanze i tankene. 
Hun var sopransolist under urfremførelsen i Mozarts hjemby Salzburg i 1783. Dagen etter dro de videre og kom aldri tilbake; Mozart vendte faren og hjembyen ryggen. 
Messen ble aldri fullført, men regnes likevel blant Mozarts mesterverk. 

Medvirkende: 
Sangere fra Tromsø domkor og Stockholms domkyrkokör. 
Dirigent er Stockholms Michael Waldenby, mens vår domkantor Hijoo Moon spiller orgel. Med oss har vi gode solister: Gro-Anita Skog, Veronika Karlsen, Anne Berit Buvik, Sigmund Lahn, Eric Westanskog og Michael Heneise. Trompet: Sten-Ivar Frydenlund og Tommy Evensen og Joakim Davidssen, pauker 
Billettpris: 275,- Barn under 16år gratis. Info om billettsalg: https://www.facebook.com/TromsoDomkor

I Uke 41 kommer vår «andre halve» diakon, Eunice, for å starte sin tjeneste hos oss. Vi ser frem til å ha fylt opp stillingen, og gleder oss til å bli bedre kjent med henne! Ta godt imot henne når du treffer henne! 

I Uke 44 er det igjen duket for Tromsø internasjonale kirkefestival. I Domkirken er det blant annet lunsjkonsert tirsdag til fredag denne uken, samt noen andre spennende konserter. Følg med på facebook/tikfestival! 

En utstilling av ikoner fra den svenske kunstneren Mats Hermanson vil være å se i Domkirka i hele november. 

Ellers kan vi røpe at det blir alt fra bach via jazz til gospel fra øverste hylle! Billetter legges fortløpende ut på TicketCo.
 

Tilbake