OD-dag i kirka: Ikke bare Gud og Jesus


OD-dagen i kirka ble fullstendig annerledes enn det Kongsbakken-elev Kaja Melsbø hadde sett for seg.

En travel dag i Elverhøy kirke er nesten over, og Kaja (16) ser seg fornøyd rundt. Hun har vært med på rigging til barnekorkonsert, som skal foregå senere på ettermiddagen. Sammen med menightespedagog Gry Dørnberg Olsen og kantor Erlend Karlsen er det blåst opp ballonger, hengt girlandere og montert plattformer som koret skal stå på. Det er satt opp scenelys og hengt opp store regnbuer på veggen ved alteret. Dessuten har de tre snakket masse om det å jobbe i kirka, hva hverdagen består i og hva de enkeltes arbeidsoppgaver er. Kaja er overrasket:

- Dette burde flere vite om! At det kan være så variert og spennende å jobbe i kirka, sier hun. 

Fornøyd med OD-dagen
Hun mener hun ikke ville fått et sånt innblikk i arbeidshverdagen uten å få mulighet til å komme hit på OD-dagen. - Det er jo ikke et yrke, eller yrker, man naturlig oppsøker når man skal ha OD-dag, innrømmer hun. - Men så er jeg nysgjerrig, da. Det har vist seg å bli en kjempefin opplevelse, og veldig lærerikt.
Kaja medgir at hun nok trodde det skulle være mer tilbedelse, mer Gud og Jesus hele tiden. 
- Det er nok det også, men så er det så mye mer! Her er det musikk og arrangementer, aktiviteter for barn og unge og mye mer. Jeg var ikke klar over at det var så variert.

(Saken fortsetter under bildet)

Bør være glad i folk
Hun er ikke i tvil om hvilke mennesker som passer til å jobbe i kirka: - Det må være noen som liker å jobbe med folk, og som liker varierte arbeidsoppgaver, smiler hun. - Og så virker det som om det er et veldig godt samhold blant de som jobber her. Det er trivelig!
På spørsmål om hun selv kunne tenke seg kirka som fremtidig arbeidsplass, svarer hun bekreftende: - Jeg har aldri gjort noe sånt før, det er ingen tradisjonell jobb. Jeg kunne sikkert jobbet her i fremtiden.


Vi ønsker henne hjertelig velkommen!
 

Tilbake