Slik blir kirke-jula i Tromsø og omegn


Restriksjoner og begrensninger gjør at de fleste kirker nå åpner for elektronisk påmelding til julens gudstjenester. Det betyr at du MÅ ha billett for å komme inn. Her finner du det du trenger å vite om gudstjenester og påmelding, både elektronisk og ellers.

(Stig Lægdene og Oddgeir Albertsen. Foto: Gry Dørnberg Olsen)

På en pressekonferanse i Tromsø domkirke torsdag 16. desember, informerte kirkeverge Oddgeir Albertsen og domprost Stig Lægdene om gjennomføringen av julens gudstjenester i Tromsø-kirkene. Med var også kommunikasjonsrådgiver og digital tilrettelegger Gry Dørnberg Olsen.

Les sak i iTromso.no her

Strenge tiltak begrenser plassen
Utgangspunktet er strengere smitteverntiltak (les kirken.no sin veileder her), der innendørs  gudstjenester begrenses til maksimalt 50 besøkende til stede. Dette tallet reduseres ytterligere i noen få mindre lokaler siden avstanden mellom husstander skal være en meter. Utendørs gjennomføres gudstjenester med maksimalt 100 besøkende. 

- Vi er glade for å kunne fortelle at det vil være et 50-talls gudstjenester i jula, sier domprost Stig Lægdene. - Men restriksjoner og antallsbegrensninger gjør at vi må kreve påmelding på de vi av erfaring vet er mest besøkt, nemlig julegudstjenestene, samt de mest besøkte i romjula og rundt nyttår. Denne påmeldingen er elektronisk, og betyr at man MÅ ha billett for å kunne komme inn, påpeker han.

Krevende å si nei
Domprosten er fullt klar over at det kan være en utfordring, spesielt for de eldre, å benytte seg av elektroniske billettløsninger som krever e-post og lignende: - Vi som jobber i kirken, liker dårlig å si nei. Men slik situasjonen er nå, må vi dessverre det. Det er like viktig for oss å delta i den nasjonale dugnaden som det er for andre arrangører, påpeker han.

Kirkeverge Oddgeir Albertsen er enig med domprosten og presiserer at det også finnes alternativer.
- Vi har noen gudstjenester uten påmelding, og så har vi gudstjenesten i NRK pluss at noen av våre gudstjenester vil bli strømmet direkte. Det gjelder blant annet gudstjenesten 1. juledag klokken 11 i Tromsø domkirke. Hele oversikten finnes her, samt at den kommer på trykk i avisene mandag 20. desember.

Åpner for elektronisk booking av billetter 20. desember kl. 09.00
Booking av billetter skjer via bookingløsningen Hoopla, som har et brukervennlig grensesnitt både for arrangør og gjester:
- Erfaringen fra i fjor viste at det var svært ressurskrevende å drive med manuell påmelding via e-post og telefon. Det har vi tatt konsekvensen av, sier Gry Dørnberg Olsen. - Vi håper at den elektroniske løsningen vil fungere godt for de som bestiller plass og også for de som skal slippe inn folk ved inngangsdøra og administrere dette i den enkelte menighet. Går det sånn noenlunde bra, så skal vi se på om dette også kan bli en fremtidig fast ordning for konserter og arrangementer der det er behov, avslutter hun. 

Påmeldingen åpner på morgenen 20. desember  (kl. 09.00) og avsluttes når arrangementet er fullbooket eller 23 desember klokken 12.

Her finner du en oversikt over hvilke gudstjenester som har påmelding, både elektronisk og via e-post eller telefon. Finner du ikke gudstjenesten din her, kan du sjekke om den er oppført i KALENDEREN (klikk på lenken). 

 

Julaften - 24. desember er det elektronisk bestilling av gratis billetter i disse kirkene:
Domkirken kl 14 og 16: Utegudstjeneste i Kirkeparken. 
Elverhøy kirke kl 12, 14 og 16
Elverhøy kirke kl 23: Julenattsmesse. 
Grønnåsen kirke kl 13 (utegudstjeneste), 14.30 og 16
Kroken kirke kl 13 og 15
Tromsdalen kirke kl 12, 14 og 16
Lakselvbukt kirke 12
Ullsfjord kirke 15
PÅMELDING HER

 

Gudstjenester 24. desember med alternativ påmelding 
Kvaløy kirke kl 14.30: Gudstjeneste inne - med påmelding til Cecilia Ulriksen per sms (416 41 889) eller per e-post (cecilia.ulriksen@kirken.tromso.no)
Mjelde kapell kl 11. Påmelding til Halgeir 913 51 971
Hillesøy kirke 14. Påmelding til Halgeir 913 51 971
Tromsø døvekirke kl 13. Påmelding per SMS til Sonja nr 920 46 139

Sengskroken kirke 12. Påmelding til kirkeverge A. Aune på tlf. 900 61 651 eller e-post kirkevergen@karlsoy.kommune.no
Ringvassøy kirke 15.30: Julegudstjeneste (strømmes) Påmelding til kirkeverge A. Aune på tlf. 900 61 651 eller e-post kirkevergen@karlsoy.kommune.no
Øvrige gudstjenester på julaften: Ingen påmelding

 

1. juledag – 25. desember - elektronisk bestilling av gratis billetter i disse kirkene:
Domkirken kl 11: Høytidsgudstjeneste med nattverd 
Elverhøy kirke kl 11: Høytidsgudstjeneste med nattverd
Grønnåsen kirke kl 11: Høytidsgudstjeneste med nattverd
Kroken kirke kl 11: Høytidsgudstjeneste med nattverd
Tromsdalen kirke kl 11: Høytidsgudstjeneste med nattverd og dåp
PÅMELDING HER

 

Gudstjenester 1.juledag - 25. desember - med alternativ påmelding 
Kvaløy kirke kl 11: Høytidsgudstjeneste med nattverd. Påmelding til Cecilia Ulriksen per sms (416 41 889) eller per e-post (cecilia.ulriksen@kirken.tromso.no)
Øvrige gudstjenester 1.juledag: Ingen påmelding 

 

Tromsø domkirke 2. juledag – 26. desember kl 11 - elektronisk påmelding
PÅMELDING HER
Øvrige gudstjenester 2.juledag: Ingen påmelding

 

Nyttårsaften 31. desember - med alternativ påmelding
Kvaløy kirke kl 17. Påmelding til Cecilia Ulriksen per sms (416 41 889) eller per e-post (cecilia.ulriksen@kirken.tromso.no)
Øvrige gudstjenester nyttårsaften: Ingen påmelding 

 

Nyttårsdag 1.januar Tromsø domkirke kl 11: Ingen påmelding (Kom tidlig på grunn av NRK radiooverføring!)Søndag 2. januar: Domkirken kl 11, Grønnåsen kirke kl 11, Tromsdalen kirke kl 11
PÅMELDING HER: Påmelding avsluttes 30 des kl 10.
Øvrige gudstjenester 2.januar: Ingen påmelding

 

Se oversikt over alle kommende gudstjenester i vår KALENDER
 

Tilbake