Jakten har begynt


25.02.2021 - Den nye kirkevergen skal være på plass til høsten, søknadsfristen er nå ute og abeidet med å finne en god kandidatog de første søknadene er allerede på vei inn.  Nåværende kirkeverge, Nils Opsahl, vet akkurat hva han ønsker seg.

- Først og fremst ønsker vi en person med allsidig bakgrunn, gjerne i form av erfaring fra ledelse, forvaltning, økonomi og personal. Det er fordi organisasjonen er slik sammensatt at det er disse områdene som kommer til å være hovedfokus, forklarer han. 

Livserfaring et pluss
- Da jeg som 29-åring tenkte at de beste lederne var rundt 29 år, må jeg nok i dag som snart 62-åring innse at jeg tok feil, smiler Opsahl. - Jeg vil tro at livserfaring er en fordel, men det er ikke dermed sagt at en ung person med et brennende engasjement ikke vil være interessant for stillingen!
Selv har han hatt god nytte av sin egen allsidighet: - Økonomi, personal, bygg og offentlig forvaltning, ramser han opp. - Alle mine erfaringer har kommet til nytte. 

Ønsker mangfold velkommen
Han ser at søkerlisten inneholder kandidater med dette mangfoldet: - Vi ønsker velkommen alle søkere, uansett kjønn, legning eller bakgrunn, smiler han. - Det eneste jeg synes er en helt klar forutsetning, selv om det ikke lenger er nødvendig, er at den aktuelle kandidaten er medlem i og har et forhold til Den Norske Kirke. 

Søknadsfrist 21. februar
Søkerlisten er klar, men det er for tidlig å gå ut med navn. 

- Vi legger opp til at den aktuelle kandidaten skal gå ut en eventuell oppsigelsestid, pluss en måneds overlapping i september før en ny kirkeverge står på egne ben i starten av oktober, avslutter han.

Tilbake