Inviterer til fastelavnsgudstjeneste med bønnevandring!


Søndag 27.februar byr domprost Stig og menighetspedagog Gry på en innholdsrik og aktiv gudstjeneste. Domkoret er med!

Bilde: Inviterer til fastelavnsgudstjeneste i Tromsø domkirke

Det har gått ut invitasjoner til mange barn i barnehagealder i forkant av gudstjenesten, der de har fått en mal på hvordan de kan lage sin egen karnevalsmaske.

- Det er jo tradisjon for karneval på denne tia, smiler Gry Dørnberg Olsen. - Vi håper mange dukker opp med maske som de har laget selv. Skulle de ikke rekke å lage, så kan de få med seg en av de vi har laget her i kirka! Det blir dessuten en liten premie til de som har laget maske. Men jeg kjenner jeg kan være ganske rundthåndet med de premiene om det kommer mange barn, legger hun til med et blunk.

Bønnevandring - opp og gå!
I forbønnsdelen av gudstjenesten inviteres det til bønnevandring: - Vi har ikke hatt det så ofte i søndagsgudstjenestene her i domkirka, derfor blir det ekstra spesielt og stemningsfullt å gjøre det nå, sier Stig Lægdene. - Det blir stasjoner med innhold som oppfordrer til aktivitet av forskjellig slag som utfordre både smak, syn, hørsel og berøring. Her blir det anledning til å bruke alle sanser og en mulighet til å la seg aktivt berøre av Guds nærhet og kjærlighet, avslutter han.

Ingen restriksjoner
Både domkantor Hijoo Moon, Stig og Gry gleder seg til en gudstjeneste uten restriksjoner, men selvsagt med fokus på smittevern: - Vi håper at de som er syke, holder seg hjemme og at man spriter hender før man går inn i kirka, oppfordrer Gry. - Ellers skal vi bare glede oss over en gudstjeneste som er litt annerledes, med litt alvor men mest fest! Og fantastisk musikk fra vår domkantor. Vi er heldige som kan feire gudstjeneste i denne flotte kirka midt i byen!

Dato: 27. februar Tid: Kl 11

Tilbake