Fortellerforestilling om Maria


Mehda Zolfaqari, Anne Berit Evang og Solfrid Molland forteller om den modige Maria, Jesu mor, som er så sentral både i kristendom og islam. Solfrid Molland vever historiene sammen med sanger og musikk hentet fra orientalsk og norsk musikktradisjon: 16. mars kl. 18.30 i Grønnåsen kirke. Gratis inngang.

Bilde: Mehda Zolfaqari, Anne Berit Evang og Solfrid Molland

Gjennom historien har kvinner ofte blitt ekskludert fra å tolke religiøse tekster og fortellinger. Religion har også blitt brukt til å fremme krig og konflikt, og i dag opplever vi igjen økende polarisering og fremmedfrykt. Kan fortellingen om Maria, Jesu mor, bidra til dialog og til å fremme likestilling og forståelse over religiøse skillelinjer?

- I dette musikkteateret utforsker dette sammen ved å fortelle om den meste sentrale kvinneskikkelsen fra hvert vårt sted. Hennes fortelling veves sammen med våre fortellinger, og du inviteres inn i den forvandlingen som da finner sted. Dette er fortellinger om hvordan en ung jente som levde for mer enn to tusen år siden, fortsatt kan inspirere mennesker i dag.

16. mars kl. 18.30 i Grønnåsen kirke. Fri adgang.
Etter forestillingen åpnes det for samtale og spørsmål med utgangspunkt i forestillingen.

Forestillingen er støttet av Kulturdepartementet.

Utøvere:
Mehda Zolfaqari (koranforteller)
Anne Berit Evang (prest- og bibelforteller)
Solfrid Molland (vokal/trekkspill)

Manus: Mehda Zolfaqari, Anne Berit Evang og Solfrid Molland
Regi: Kjersti Haugen
Foto: Elin Osjord
Produksjonsår: 2018/19

Tilbake