Tilbyr aktivitetsdager for barn og unge i sommer


De tre menighetene på Tromsøya har årelang erfaring i å samarbeide om innholdsrike aktivitetsdager for barn og unge: - Friluftsliv, drama, musikk og kunst! Sommerkirka er noe vi gleder oss til hvert eneste år, sier trosopplærer Astrid i Grønnåsen menighet.

Sommerkirka, som aktivitetsklubben heter, fokuserer på allsidige aktiviteter, lek og fellesskap for alle som deltar.

Rekrutterer både ledere og deltakere
- Vi har velprøvde og populære aktiviteter, både inne og ute, forteller Astrid, Aksel og Gry. De er alle trosopplærere i hver sin menighet.
- Deltakerne får brev i posten med tilbud om å være med. De er i 9-11 årsalderen, altså fra 3. 5. klasse. I innbydelsen ligger de informasjon om tidspunkt og hvor man kan melde seg på. Det pleier å være mange påmeldte, så det er lurt å være tidlig ute, sier Aksel.

Trosopplærerne rekrutterer også ledere fra 12-13 år og oppover. Disse samles i forkant av aktivitetsdagene og jobber med det pedagogiske innholdet og med hvordan de på best mulig vis kan ivareta de unge deltakerne: - Nesten alle ledere har selv vært deltakere på sommerkirka, forteller Astrid. - De synes det er gøy og mange kommer flere år på rad for å være med. Det setter vi pris på!


Gøy å bli kjent på tvers av aldersgrupper
Astrid, som har lang fartstid med å organisere sommerkirka, ser at ungene har det veldig artig underveis: -De blir godt tatt vare på, de synes det er veldig artig å møte andre unger og bli kjent på tvers av aldersgrupper. Du vet, det er jo litt stas at de eldre barna er så tilgjengelige for de yngre, smiler hun. - Det blir mange fine opplevelser.
Ledertreninga er en viktig del av dette opplegget: - Jeg tror de drar mye nytte av senere i livet, legger hun til.


Aktiviteter med valgmuligheter
De som har vært med på sommerkirka før, kan fortelle om mange valgmuligheter hvert år:
- Vi har flere aktiviteter, både inne og ute. Ute tenner vi bål og har ulike leker og oppgaver. I år skal vi være i og rundt Elverhøy kirke, det blir spennende! Det er muligheter for å utforske kirka, og noen av aktivitetene tar utgangspunkt i spennende historier fra bibelen, det har vi erfart er morsomt, smiler Aksel.


Fellesskap med gode verdier
Ellers er det valgfritt hvilke aktiviteter man ønsker å være med på hver dag: - Man kan gjerne bytte og gjøre ulike aktiviteter, sier Gry. Det er hennes første år med sommerkirke og hun gleder seg til å bidra med både kunstnerisk entusiasme og kreativitet: - Først og fremst skal vi ha det gøy, gjøre artige ting og kose oss, ler hun. - Musikk, kunst, drama, uteliv og god mat. Kirka er en perfekt arena for å skape hyggelige og positive opplevelse basert på inkludering, fellesskap og gode verdier. God ballast å ta med seg videre. Vi gleder oss!

HER MELDER DU DEG PÅ ELEKTRONISK

 

FAKTA:
Sted: Elverhøy kirke, Barduvegen 16, og uteområdet rundt.
Tid: 22.-24. juni, 09:00-15:00. For ledere: 10. - 17. juni. Om du melder deg på må du være med alle dagene.
Kostnad: kr 200,- pr deltaker, kr 100,- for søsken

Sommerkirka er en sove-hjemme-leir for barn som er ferdige med 3.-4. klasse. Den arrangeres av Domkirken, Elverhøy og Grønnåsen menigheter, hvert år i den første uka av sommerferien. De voksne lederne på Sommerkirka er ansatte i menighetene, og sammen med oss har vi mange frivillige ungdomsledere som har deltatt på Sommerkirka selv i årevis. Det er i stor grad disse som gjør dette til en kjempeartig uke!

Aktiviteter
Vi legger stor vekt på at alle på Sommerkirka skal ha det hyggelig i lag. Ungdomslederne er superflinke til å passe på at vi blir godt kjent og har det artig hele dagen. De arrangerer mange leker, både i grupper og med alle. Vi har også bolker med valgfrie aktiviteter hver dag, og her blir det mye å velge i! For eksempel ballspill, musikk, drama, kunst og håndverk og friluftsliv. Sammen bruker vi også lek og kreativitet til å oppleve fortellinger fra Bibelen.

Praktisk
Det blir servert lunsj og frukt hver dag. Vi skal være mye ute, så deltakere må ha klær/sko som passer til aktivitet ute i all slags vær. Deltaker bør også ha med sitteunderlag hver dag.

For ytterligere informasjon, kontakt:
Aksel Bjerke: 977 67615, e-post: aksel.bjerke@kirken.tromso.no

 

 

Tilbake