Ingen dåp uten DÅPSKJOLE


Mangler du dåpskjole? I skapet hos Kvaløy menighet på Slettatorget på Kvaløya henger det fire dåpskjoler til utlån. To er heklet og to er strikket.

Bilde: Visste du at det er mulig å låne dåpskjoler fra kirken i Tromsø til både inne- og utebruk? 


Det er kateket Helle og trosopplærer Katrine i Kvaløy menighet som har besørget det nydelige håndverket:
- Før pandemien hadde vi en del fokus på dåp gjennom ulike virkemidler, forteller Helle. - Vi ble utfordret av kirkeverge og domprost og satte i gang med produksjonen, blant annet med tanker om at det burde være mulig å låne ut dåpskjoler kostnadsfritt til de som ikke har en de kan bruke. Nå kan vi by på fire ulike dåpskjoler!

Kan benyttes ved dåp i andre kirker
Dåpskjolene er til utlån fra Kvaløy menighet, og kan fint brukes i både domkirka, Grønnåsen eller en av de andre kirkene, forklarer Helle:

- Vi er fleksible og kan ordne henting eller levering hvis det er aktuelt. Det er ikke så mange som vet om denne muligheten, men vi har altså dåpskjoler både til innebruk og et par litt tykkere til utebruk. (Saken fortsetter under bildet)

Skulle man ønske å benytte seg av tilbudet, så er det bare å ta kontakt med Tromsø kirkelige fellesråd, så formidler de kontakt, smiler Helle som akkurat har strikket ferdig dåpskjole nummer fire og er i ferd med å lage dåpslue. - Ingen kjole uten lue, avslutter hun. - Og silkebånd, selvfølgelig!
 

Tilbake