Jubilerer i 17.mai-gudstjeneste i Tromsø domkirke


Det blir dobbel feiring for Tromsø Arbeiderforenings Mandskor på nasjonaldagen når de for første gang siden pandemien startet skal delta i gudstjenesten kl 13.

Bilde: Dirigent Mathias Schultz Nilsen (Foto: Gry Dørnberg Olsen)

Dirigent Mathias Schultz Nilsen og koret gleder seg ikke bare til å feire 17.mai i domkirka, men også over at koret, som ble stiftet i 1872, har 150-års jubileum:

- Det er mye sanglede som skal ut, smiler den unge dirigenten. - Og spesielt at vi feirer 150 år. Artig å starte jubileumsåret på selveste 17.mai! Så skal vi feire mer i oktober med en stor konsert, i domkirka selvfølgelig!

Litt aldersforskjell
Mathias ble hyret som dirigent i fjor høst, men tross alderen (22) har han drevet med musikk og korliv i flere år. Nå studerer han klassisk slagverk på konservatoriet i Tromsø.

- Vi har virkelig funnet tonen, sier han. - Mulig jeg er litt eldre til sinns enn de fleste 22-åringer, eller at de i koret faktisk er ganske unge til sinns, ler han. - Vi satser på det siste! 

Det er øving for fullt nå før nasjonaldagen, og god stemning blant kormedlemmene. - Jeg tror alle gleder seg ekstra mye siden det er føste gang siden slutten av 2019 vi skal fremføre noe offentlig. Det ligger mye forventning i lufta, forteller Mathias. (Saken fortsetter under bildet)

Tromsøsangen på repertoaret
Koret teller 15-16 stykker og skal blant annet fremføre Naar fjordene baaner. - Den er spesielt arrangert til koret av  Adolf Thomsen, en av de første dirigentene kortet hadde. Litt artig er det at bysten hans er plassert utenfor kirka, legger Mathias til. 

Tromsøsangen blir det også plass til: - Dessuten tar vi med en norsk oversettelse av Sanctus (Franz Schubert). 

Har plass til flere i koret
Dirigenten håper de klarer å rekruttere flere medlemmer i koret: - Kanskje kan fremføringen i domkirka inspirere flere til å være med - det er bare å ta kontakt! Man må like å synge, samt være sosial, siden det er en viktig del av koraktiviteten, avslutter han. - Det er ingen aldersgrense, her passer de fleste inn!

Les sak i Nordlys (+) : Det er kun to gyldige grunner til fravær: Lapp med fra kjerringa eller deltakelse i egen begravelse.

Her finner du koret på Facebook

Tilbake