No e ho her! May Line er ny sokneprest i domkirka


1.juni overtok May Line Angell stillingen som sokneprest i Tromsø domkirke. – Endelig bød muligheten seg!

Bilde: May Line Angell er ny sokneprest i Tromsø domkirke. Foto: Gry Dørnberg Olsen)

 

Det er en ting May Line brenner litt spesielt for når hun nå skal jobbe i kirka midt i Tromsø-byen:

- Hvordan skal menneskene som rusler rundt i byen bli nysgjerrig på Gud og kirka, og tenke at dette er relevant i deres liv? Jeg vet jo at Gud og kirka er viktig for mine hverdager. Og da mener jeg de vanlige dagene. Ikke bare i sorg og når noe leit eller flott skjer, forklarer hun. - Med en kirke midt i byen har vi mange muligheter. Og hvordan forvalter vi dem? Det ser jeg fram til å jobbe videre med, sammen med stab, råd og alle menneskene som er glad i Domkirka.

Og så er hun stolt av at kirka er for alle:
- Det er det samme vakre kirkerommet vi stiller til rådighet for alle ved både begravelser og vielser, uavhengig av sosial status eller økonomi, påpeker hun.

Gudstro og formidlingsglede
May Line (56) har ikke alltid vært prest. I utgangspunktet er hun utdannet bibliotekar, og har arbeidet både i folkebiblioteket i Hammerfest i mange år, og på universitetsbiblioteket her i Tromsø.
- Det jeg likte aller best med bibliotekarjobben var muligheten til å formidle kultur og kunnskap. Jeg har alltid satt pris på formidlingsdelen av arbeidet! Hammerfest arrangerte vi bokkafé, det var kjempeflott.

Det var nok formidingsglede, kombinert med Gudstroa, som resulterte i at May Line bestemte seg for å sette seg på skolebenken igjen. Presteyrket var et naturlig valg:

- Kirka har vært viktig for meg i livet mitt, smiler hun. – Jeg har blant annet sunget i kor, det er en flott måte å oppleve kirka på.

Det var litt av en overgang å bli student og slutte i fast jobb: - Klart det var litt skummelt, ikke minst økonomisk. Men vi fikk det til å fungere, og det er jeg utrolig takknemlig for i dag, forteller hun.

- Studenttiden var en fantastisk tid. Det er noe med å være voksen student, jeg kjente veldig på hvor privilegert jeg var som hadde mulighet til å utdanne meg videre, til å forme livet mitt på nytt.

Gleder seg til å jobbe med fine folk
Det beste med å jobbe i kirka er mangfoldet og kreativiteten i jobben, mener May Line.
 
- Samarbeid med nye, gode kolleger som jeg kjenner litt fra før, det blir fint! Jeg gleder meg til å bli kjent med dem og til å finne ut av hva vi kan få til sammen, smiler hun.

- Dessuten er det ikke hvilken som helst kirke jeg skal være sokneprest i, påpeker hun. – Selv om jeg kommer rett fra samme stilling i Tromsøysund, med Ishavskatedralen og den flotte menigheten der, så er det spesielt å få være midt i byen. Domkirka har virkelig en spesiell plass i hjertet av sentrum, noe som byr på mange muligheter. Jeg ser frem til å utforske det sammen med folk i staben, avslutter hun.

- Men først er det gudstjeneste med innsettelse søndag 5. juni, med kirkekaffe etterpå. Det blir en flott start! Så begynner hverdagen. Det gleder jeg meg aller mest til!

Tilbake