Bli med på overnatting i kirka!


Natt til 1.søndag i advent er kirka sin nyttårsaften. For å feire, inviterer Elverhøy, Domkirken og Grønnåsen menighet alle 5. og 6. klassinger til en leir som heter Lys våken, i Grønnåsen kirke.

Lys våken handler om å være lys våkne for hverandre og det som skjer rundt oss.

Du kan være med og overnatte i kirka!
- Til Lys våken kommer mange barn, kule ungdomsledere og snille voksne som skal sove i kirka fra lørdag 26. november til søndag 27. november. Vi starter lørdag klokka 17:00. Da skal vi leke, bli kjent med hverandre, synge, lage ting, spille rollespill, utforske kirka, spise pizza og godteri, og altså overnatte i kirka. Det forteller Astrid, som er trosopplærer i Grønnåsen menighet.

- På søndag spiser vi frokost sammen, før vi gjør oss klare til gudstjenesten klokka 11:00, som vi skal være med å sette vårt preg på. Foreldre, søsken og venner er hjertelig velkommen.

Praktiske opplysninger!
Lys våken arrangeres i hele landet, forteller Astrid.

- Alle døpte 10 og 11-åringer på Tromsøya skal ha fått denne invitasjonen i posten, men det er ikke nødvendig å være døpt for å delta, sier hun og oppfordrer til å snakke med andre foresatte om dette er noe for deres barn.

- Det er mye lettere å hive seg med hvis man vet at flere skal, og det er fint å unngå at noen føler seg utenfor! 

Ledere på Lys våken er ansatte i Domkirken, Elverhøy og Grønnåsen menigheter.

- Og så har vi en godt skolert gjeng ungdommer som selv har deltatt på Lys våken og bidrar som frivillige i mange av menighetenes arrangementer for barn og unge, forklarer Astrid. - Både ansatte og ungdommene overnatter i kirka, og vi har våkne nattevakter.

Foresatte får all praktisk informasjon på e-post etter påmelding.

- I påmeldingen ber vi deg oppgi barnets navn og fødselsår, samt e-post og mobilnummer til foresatte. Husk å lese nøye igjennom, oppfordrer hun.

- Vi ønsker at Lys våken skal være tilrettelagt for alle. Vi må derfor få beskjed om behov for tilrettelegging, så som matallergier eller utfordringer som krever større voksentetthet.

Meld deg på!
Man kan melde seg på innen mandag 21. november til: astrid.mikalsen@kirken.tromso.no. 

- Vi gleder oss til å se deg! Hilsen Aksel fra Elverhøy, Astrid og Mari fra Grønnåsen, Gry fra Domkirken og alle de supre ungdomslederne våre.

Har du spørsmål, ikke nøl med å ta kontakt!

 

 

Tilbake