Velkommen til Ingrid Bjerkås seminar 2023


«Fra Heksebrenning til Håp». Neste Ingrid Bjerkås seminar finner sted i Grønnåsen kirke onsdag 1. mars 2023 kl. 09 – 13. Meld deg på her!

 ©Foto: Bjarne Riesto, fra Steilneset minnested, Vardø

 

Hva kan vi lære av den vonde historien om heksebrenning? Hva kan vi lære av de mange overgrep kirka har vært en del av? Liv Helene Willumsen forteller om hekseprosessene og Steilneset minnested i Vardø. Sturla Stålsett reflekterer over fremtidens kirke; Hvordan være håpets kirke med all den bagasjen vi bærer på?

Liv Helene Willumsen er professor emerita ved Institutt for historie og religionsvitenskap ved UiT Norges arktiske universitetet. Hun har blant annet arbeidet med Trolldomsprosessene i Finnmark og har utarbeidet tekstene i Minnehallen til Steilneset minnested.  I 2019 ble Liv Helene Willumsen tildelt Kongens fortjenstmedalje for sin innsats som akademiker.

Sturla Stålsett er professor i diakoni, religion og samfunn ved MF Vitenskapelig Høyskole i Oslo. Han ledet det regjeringsoppnevnte utvalget som leverte utredningen: Det livssynsåpne samfunn: En helhetlig tros- og livssynspolitikk (NOU 2013:1). Sturla Stålsett var også bidragsyter på åpningen av Steilneset minnested i 2011.

Seminaret er gratis og du kan også velge å delta digitalt.

Plan for dagen:

08.45 Registrering med kaffe/te

09.00 Åpning

09.15 Foredrag med Liv Helene Willumsen

10.15 Foredrag og samtale med Sturla Stålsett

11.45 Avslutning

12.15 Lunsj

 

Påmeldingsfrist: 22.02.23

 

Meld deg på seminaret her

Tilbake