Julefortellingen i ny drakt


«Vi er glade for at vi har fått tak i de beste solistene!» Det sier kantor Linde Mothes fornøyd. Det er Tromsøs egen Berit Norbakken som er en av de to solistene når Drudes juleoratorium framføres i Ishavskatedralen lørdag 3. desember kl. 19.00.

Bilde: May Line Angell og Linde Mothes i Tromsdalen kirke (Foto: Åse Dons Lindrupsen)

LINDE MOTHES er dirigent og musikalsk leder når korsangere fra Tyskland og Tromsø synger sammen. I tillegg er det et studentorkester og solist Bernt Ola Volungholen som er med. Og tidligere sokneprest i Tromsdalen, May Line Angell har fått rollen som forteller.

«Det finnes mange juleoratorier», sier May Line Angell. «Mest kjent er nok Bachs juleoratorium, som mange av oss er veldig glade i. På lørdag får vi oppleve et moderne juleoratorium. Komponisten Matthias Drude er født i 1960 og lever og komponerer fortsatt. Teksten er skrevet av Dietrich Mendt, som er født i 1926. Begge er fra Tyskland.

Linde Mothes forteller at musikken er moderne, men lett tilgjengelig. Og flere steder har komponisten hentet inn kjente julemelodier som f.eks. Det hev ei rose sprunge. Slik er det både helt ny musikk og gammel kjent musikk som venter publikum.

Lyset trenger inn i mørket. Slik tenker forfatteren om hva det er som står på spill i julefortellingen. Oratoriet er i tre deler: Fødselen, hyrdene og de vise/vismennene. Teksten er oversatt til norsk og er tilgjengelig for publikum underveis.

Så håper vi virkelig at mange tar turen til Tromsdalen kirke for å oppleve julefortellingen i en litt ny drakt, sier Linde Mothes og May Line Angell. Og med et bredt smil legger de til: Vi gleder oss i alle fall veldig til å framføre dette for Tromsøs gode publikum.

Her kan du kjøpe billetter: https://ishavskatedralen.hoopla.no/sales/event/4034082510

 

 

Tilbake