Soldagskafe i og utenfor Domkirka


Det blir soldagskafé i Tromsø 21. januar 2023, arrangert av menighetene i Domkirken og Elverhøy kirke. Soldagskafeen har tradisjoner i Tromsø mer enn 70 år tilbake.

Bilde: Vi feirer sola med kafe, som vanlig! Velkommen!

Hovedformålet er å gjøre kjent det internasjonale solidaritetsarbeid menighetene driver gjennom misjonsprosjektene sine, og å samle inn bidrag til  prosjektene: 

  • SAT7 i Midt-Østen tilbyr kristen forkynnelse og fellesskap i arabisk-, persisk- og tyrkisktalende land via fjernsynssatelitter. SAT7 informerer også om hygiene, bekjemper vold mot kvinner, er en usensurert plattform for iranske og afghanske kvinner, og arbeider for å fremme miljøbevissthet i kirkene internasjonalt. 
  • Kirkelig utdanning i Kina: Hunan Bible Institute er det eneste teologiske instituttet i den fattige Hunan-provinsen. Prosjektet går ut på å sørge for  stipend til fattige studenter, og skaffe flere bøker til biblioteket.  
  • Tao Fong Shan Christian Center i Hong Kong arbeider med kristen spiritualitet og dialog på tvers av tro. Prosjektet støtter Fastlandsprestenes Berikelsesprogram, et tilbud til kurs og retreater for kirkelig ansatte fra fastlands-Kina. 

Soldagskafeen blir i og utenfor Domkirken lørdag 21. januar kl. 11- 15. Det blir informert om prosjektene i lyd og bilder både ute og inne, og gjennom samtale ledet av biskop Olav Øygard. Det blir også kafé, utlodning til inntekt for prosjektene, og salg av gjenbrukslys. Vi skal synge solsanger, og får møte Tromsø International Church.

Tilbake