Fastelavnsfest i Grønnåsen!


-Det var en dejlig oplevelse!

De tilreisende dåpsgjestene fikk noko attåt i Grønnåsen en søndag i februar. Grønnåsen barnekor og Ishavsguttene bød opp til fastelavn i Grønnåsen kirke. Stikkord: perler, sangbingo og 120 boller!

- Se så fint det ble med alle perlene på alteret, smiler trosopplærer Astrid og viser barneliturg Ida (10) perlekjedet som ble til under fastelavnsgudstjenesten. – Det ble kjempefint, nikker Ida, for det er så mange forskjellige perler. Ida har vært barneliturg flere ganger, og sammen med lillesøster Anne (8) har hun denne dagen vært med på å lese bønner og tenne lys i Grønnåsen kirke. – Det var gøy å stå i døra og dele ut hver sin perle og sangbingo til alle som kom. De lurte veldig på hva perlen skulle brukes til, forteller hun. - Det kom over meg som en morsom måte å involvere barna i prekenen, forteller vikarprest Oddvar Tveito. - Dagens tekst handler om at vi alle er ett gjennom Jesus, og det kunne vi gjøre taktilt gjennom å først «være» hver vår perle, og så tre dem inn på samme kjede. Med alle de forskjellige perlene Astrid skaffet, ble det enda gøyere enn jeg hadde tenkt, for her var det jo noe for en hver smak. Selv tok jeg meg en firkantet, ler han, for sånn er jo jeg litt! - Det er stor stas når presten tar frem ungene under preken, supplerer kateket Mari, som har dirigert barnekoret denne søndagen. - 50 barn med perler rundt alteret – det kaller vi hellig kaos! - Vi var litt spente på om noen faktisk ville rope bingo, ler kantor Annimari som har stått for musikken.

På kirkekaffen etter gudstjenesten er det fullt hus. Mange har tatt turen for å være med på gudstjeneste og maskeverksted. – Vi oppdaget dette på Facebook, sier en mamma, og så tagget vi hverandre, legger mammaen ved siden av til, mens barna er oppslukt i paljetter de har vunnet på sangbingo, fjær og lim til de fargerike fastelavnsmaskene. Sammen med dem sitter Lillevi og Øyvor, ungdomsledere i Grønnåsen. De har rigget til maskeverksted og ansiktsmaling, og køen til begge er lang, så barnekorforeldre må trå til med malepensel de også. – Jeg ville ha en regnbue over nesa, sånn som Ida, forklarer Agnes (6). – Men det aller gøyeste var å lage maske!, jubler hun.

Håvard (7) er klokkeklar på hva han synes var best: Fastelavnsbollene! De var kjempegode! Storesøster Serine (8) og barneliturg Anne (8) setter også pris på bevertningen. Vi liker kaffe, og på kirkekaffen er det kjempegod kaffe, smiler de lurt. – Jeg trodde vi hadde alt for mye boller, men rubbel og bit ble spist, sier pappa og medhjelper Øyvind. Han og en hel gjeng barnekorforeldre og rutinerte kirkekaffefiksere fylte 120 boller med krem og syltetøy på morgenkvisten. – Vi var lure og delte mange boller i to, opplyser Gerd, en av de som har vært lenge i gamet.

Søndagens dåpsfamilie har tilreisende gjester fra Danmark, og i påvente av dåpsselskapet, har de havnet midt i masker og boller. De forlater kirka med en strålende oppsummering av dagen: det var en dejlig oplevelse!

Tilbake